Σάββατο, Απριλίου 12

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
ΠΡΩΤΟΝ: Ο πρωταθλητής-αθλητής είναι πειθήνιος. Δεν αρκεί το πειθαρχημένος (και από εδώ κάτω αρχίζει η προστακτική)
.ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο «παράγων» (κάθε γλοιώδης και μωροφιλόδοξος) της Ομοσπονδίας είναι ημίθεος. Ο προπονητής (τέως «ήρωας» πιθανόν, ή και αυτοδίδακτος στην «τέχνη») είναι θεός! Φωτογραφίσου με τον πρώτο και λίγα λόγια. Ακολούθησε τυφλά ό,τι σου λέει ο δεύτερος.
ΤΡΙΤΟΝ: Όταν ακούς για «άσπρη, για «cream» ή για «ονειρεμένη», μη ρωτάς πολλά. Κλείσε τα μάτια και κατάπιε τα χάπια σου ή χαλάρωσε για την ενεσούλα.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Χές’ το το σχολείο. Δεν βλέπεις αυτούς με τα πτυχία; Ή delivery είναι ή διαδηλωτές. Πες στους δικούς σου ότι η δουλειά είναι σίγουρη στο Δημόσιο ή και αλλού! Θα έχεις σπίτι, λεφτά, γκάζια, ό,τι ποθείς.
ΠΕΜΠΤΟΝ: Μην τσινάς όταν σε χουφτώνουν οι πολιτικοί. Να φωτογραφίζεσαι με όλους, κυρίως τους «μεγάλους». Πού ξέρεις, αν γίνεις αυτό που σε φτιάχνουμε, μπορεί να σε βάλουν και σε ψηφοδέλτιο επικρατείας ή να σε σπρώξουν να εκλεγείς.
ΕΚΤΟΝ: Βρήκα σπόνσορα με βαθιά τσέπη. Υπόγραψε το συμφωνητικό, θα παίρνεις το 30% και η «εταιρεία» το υπόλοιπο. Αυτό για αρχή. Αν πας καλά, θα αυξηθούν οι απολαβές σου.
ΕΒΔΟΜΟΝ: Θα κάνεις διαφημιστικό για κάτι κουφώματα αλουμινίου. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά πού θα πάει, έρχονται και οι τράπεζες ή το Red Bull. Ετοιμάσου. Να κάνεις ό,τι σου λένε αυτοί με τις κάμερες.
ΟΓΔΟΟΝ: Όχι πολλά πολλά με τους δημοσιογράφους, χωρίς να μου λες ποιος θέλει και τι. Είπαμε, ο δικός μας είναι ο Λάκης. Οι άλλοι είναι ρουφιάνοι. Σ’ αυτούς θα λες στάνταρ: Προσπαθούμε για το καλύτερο. Να τιμήσουμε τη χώρα και τον κόσμο που περιμένει πολλά από μας.
ΕΝΑΤΟΝ: «Ο Λάκης μου είπε ότι με ένα face και ένα body sculpture γίνεσαι εξώφυλλο στο ΤΙΚ. Γιατί, ο Μπέκαμ που διαφημίζει σώβρακα του Armani ήταν καλύτερος; Νομίζεις ότι δεν έχει κάνει καμία επεμβασούλα ο βλάχος της Βικτόρια;
ΔΕΚΑΤΟΝ: Άσε τους έρωτες και τα ψυχοπλακωτικά για αργότερα. Θα «δώσουμε» ότι μπήκες στο σκάφος του Α και ότι μάλλον κοιμήθηκες εκεί. Έχεις αγώνα αύριο. Και το νου σου. Αν πλακώσουν οι ιπτάμενοι, όλα άκυρα. Σύμφωνοι;
Αριστέα Μουγάτσου (http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=59763904)

Δεν υπάρχουν σχόλια: