Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21

Πώς η Ελληνοφροσύνη σε κάνει από Μηδενικό Νούμερο

Τη «Μαριέττα Γιαννάκου και μίαν καλύβην» αναφωνώ μετά τα «περί 6 εκατομμυρίων λεκτικών τύπων της ελληνικής, όταν η αγγλική έχει συνολικά 490.000, περί τελείων προγραμμάτων υπολογιστών που αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της ελληνικής σε μαθηματικά ολοκληρώματα, περί υπολογιστών προχωρημένης τεχνολογίας οι οποίοι δέχονται ως "νοηματική" γλώσσα μόνον την ελληνική, ενώ όλες οι άλλες γλώσσες είναι "σημειολογικές" του νέου υπουργού παιδείας. Εφερε δε ως παράδειγμα που δείχνει, υποτίθεται, την "πρωτογενή σχέση" (sic) ανάμεσα σε σημαίνον και σημαινόμενο στη "νοηματική" ελληνική γλώσσα τη λέξη "έντερο" που σημαίνει, όπως είπε, "εντός ρέω"» έγραψε στα «Νέα» η καθηγήτρια Βάσω Κιντή, αυτήκοος μάρτυς του ελληνόφρονος παραληρήματος του υπουργού Παιδείας, που από τα πρώτα μελήματά του ήταν να αποσύρει το ανθελληνικό βιβλίο Ιστορίας.
Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι παντογνώστης και να γνωρίζει Γλωσσολογία ο υπουργός Παιδείας, καλό όμως είναι να μην αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να πιστέψει και να αναμασήσει οποιαδήποτε μπουρδολογία για το πόσο όμορφο, έξυπνο και σπουδαίο είναι το γένος των Ελλήνων. Ρεζιλεύεται και αυτός και η χώρα, πώς να το κάνουμε - δεν θα μείνει άντερο στους συναδέλφους του της Ενωσης αν κάποιος καλοθελητής πρεσβευτής τους στείλει τις απόψεις του υπουργού.
* Δεν γνωρίζω ακόμη τι είδους Αρχιεπίσκοπος θα είναι ο Ιερώνυμος Λιάπης αλλά έχω ένα-δυο θετικά σημάδια να καταγράψω, ημερολόγιό μου: πρώτον, μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος και όχι με την ψεύτικη γλυκιά λαλιά του ιεροκήρυκα, αυτή που χρησιμοποιούσε ο μακαρίτης Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης και κατείχε επίσης ο αντίπαλος του Ιερώνυμου, ο Μητροπολίτης Σπάρτης Σπηλιώτης, το λίγο που τον άκουσα να μιλάει πριν από τις εκλογές τους.
Δεύτερον, όλοι οι χριστιανοί της Δεξιάς του Κυρίου, όλοι αυτοί που εκτιμούσαν τον Χριστόδουλο, ήσαν υπέρ του Σπηλιώτη και πολύ στενοχωρήθηκαν με την εκλογή Λιάπη. Θέλουν Εκκλησία σταυροφόρων όλοι αυτοί, να τους κάνει να νιώθουν σπουδαίοι Ελληνες που μιλούν την ανώτερη γλώσσα του κόσμου, αυτή που ενσωματώνει παραγώγους, ολοκληρώματα και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών - από μηδενικό σε κάνει νούμερο η ελληνοφροσύνη, που λέει και το σύνθημα στους τοίχους.
Από το ΒΗΜΑ 18-2-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: